Τελευταία Νέα

Επίσκεψη στο Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο

 

Το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 τα Μέλη του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου Περιστερίου, συνοδευόμενα από το προσωπικό της Βιβλιοθήκης, είχαν την ευκαιρία και τη χαρά να επισκεφτούν το αξιόλογο Επιγραφικό Νομισματικό Μουσείο της Αθήνας που στεγάζεται στο Ιλίου Μέλαθρον, γνωστό και ως Μέγαρο Σλήμαν νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο της Αθήνας στην Οδό Πανεπιστημίου.

Οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν τόσο για το μεγαλεπήβολο αυτό κτίριο εξωτερικά όσο και από την εσωτερική διαμόρφωση και έκθεση της ιστορικής πορείας νομισμάτων και μεταλλείων από όλες τις ιστορικές περιόδους. 

Η ξενάγηση έγινε  από την Αρχαιολόγο – Μουσειολόγο και Προϊσταμένη του Νομισματικού Μουσείου Δημήτηρ – Ελένη Λαδογιάννη, η οποία είναι από τους Επιστήμονες που στηρίξουν το Πρόγραμμά μας με διαλέξεις κάθε φορά που την προσκαλούμε και για αυτό την ευχαριστούμε πολύ.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε, όσοι το επιθυμείτε, ότι μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην Γραμματεία της Βιβλιοθήκης για επόμενη επίσκεψη που προγραμματίζουμε μετά τις γιορτές.