Τελευταία Νέα

Άρθρα

Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2017 (18η εκδήλωση)

 

Από την σημερινή εκδήλωση στα πλαίσια της φετινής καλοκαιρινής εκστρατείας με τίτλο: «Οι έξι τελείες στο σύστημα Braille».

Στόχος του σημερινού εργαστηρίου είναι τα παιδιά να κατανοήσουν την έννοια του κώδικα στη δημιουργία μιας γλώσσας, όπου κάτι πρέπει να αντιστοιχεί σε κάτι άλλο και πως αν έχεις το κλειδί ερμηνείας του κώδικα μπορείς να καταλάβεις την γλώσσα.

Ξεκινήσαμε το εργαστήριο προβάλλοντας στο προτζέκτορα τις εικόνες  από το βιβλίο Six Dots : a story of young Louis Braille από τον Jen Bryant σε εικονογράφηση Boris Kulikov.

Ένα βιβλίο, μια εκπληκτική εικονογραφημένη ιστορία για ένα τυφλό αγόρι τον Louis  Braille τόσο αποφασισμένο να μπορέσει να διαβάζει ώστε δημιούργησε το δικό του αλφάβητο.

Στη συνέχεια μοιράσαμε στα παιδιά τα τρία φύλλα εργασίας για την γραφή Braille, και αφού τρύπησαν τις σωστές τρύπες κάθε φορά, έφτιαξαν τις δικές τους λέξεις και φράσεις.

Εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας για αύριο Τρίτη 18 Ιουλίου στις 10:00 για την επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση της φετινής καλοκαιρινής εκστρατείας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν με προεγγραφή στη Βιβλιοθήκη.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης 210 5716057 – 210 5716069.

Σας περιμένουμε όλους!!!