Τελευταία Νέα

Home

Αυτισμός, αυτό το αίνιγμα

 

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 η Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου σε συνεργασία με τις εκδόσεις Θύρα και την συγγραφέα Μαρία Κασαμπαλάκου πραγματοποιήσαμε μια πολύ σημαντική εκδήλωση με τίτλο:  

«Αυτισμός, αυτό το αίνιγμα».  

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος της πόλης μας Ανδρέας Παχατουρίδης και προλόγισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου. Στο συντονισμό ήταν η Υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης Νικολίτσα Καρκούλια.  

Για το θέμα του Αυτισμού μας μίλησε η ειδική παιδαγωγός και Υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών Αναστασία Κατσούγκρη. 

 Η συγγραφέας Μαρία Κασαμπαλάκου συνομίλησε με την Αλεξάνδρα Σταματοπούλου η οποία είναι πρωταθλήτρια ΑΜΕΑ στην κολύμβηση και 6η παγκοσμίως και στη συνέχεια μας παρουσίασε τον… «Αυγερινό» ένα βιβλίο, μια ιστορία εμπνευσμένη από τη δική της εμπειρία ως μητέρα ενός αυτιστικού παιδιού. 

 Φθινοπωρινός και πρωινός ο Αυγερινός γεννήθηκε στον κόσμο. Διαφορετικός από τους φίλους του μα τόσο υπέροχος και μοναδικός, όπως άλλωστε όλα τα παιδάκια. Γεμάτος όμως δύναμη και αποφασιστικότητα μεγαλώνει και στο πλευρό του ακούραστη, πιο δυνατή η μαμά του! Και ο μπαμπάς του! Που του τραγουδά σε κάθε ευκαιρία σαν μένουν μόνοι.

Θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της διαφορετικότητας; Θα μάθει να μιλά σαν τ' άλλα παιδάκια; Πώς θα τα πάει στο σχολείο; Θα αποκτήσει την ολόδική του δασκάλα; Ένα παραμύθι ή μια αληθινή ιστορία; Σίγουρα πάντως μια ιστορία αγάπης και αποδοχής, μια συμβουλή και ένα όραμα, για όλες τις μανούλες. Μια μεγάλη αγκαλιά για όλα τα παιδάκια...
Τι σημασία έχει αν φοιτούν σε ένα σχολείο μεγάλο ή σ' ένα μικρό ειδικό;
Αφού το μόνο που ζητούν απ' τους γονείς: να τα δεχτούν!  

Αποσπάσματα του βιβλίου μας διάβασε η ομάδα παιδιών από το Δημοτικό Σχολείο Χαλκουτσίου. 

 Τέλος, η εκδήλωση έκλεισε με ένα υπέροχο μουσικό πρόγραμμα με τους: Αθηνά Χιώτη (φωνή), Βαγγέλη Χατζηπαντελίδη (κιθάρα), Ραχήλ Γιούνα (πλήκτρα, ακορντεόν) και Stefan Larejack (κρουστά).