Τελευταία Νέα

Home

Οι συνταγές της γιαγιάς Κανέλας

 

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η  παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Πόπης Γιαννάκου «Οι συνταγές της γιαγιάς Κανέλας», ένα παραμύθι το οποίο περιέχει εκτός από την παιδική ιστορία του και συνταγές με φαγητά και γλυκά που ξετρελαίνουν τα παιδιά… 

«Οι συνταγές της γιαγιάς Κανέλας» είναι ένα παραμύθι διαφορετικό από τ’ άλλα. Οι ηρωΐδες του, που είναι η γιαγιά Κανέλα και οι δίδυμες εγγονές της, περνούν μηνύματα στα παιδιά για την αγάπη μέσα στην οικογένεια, το σεβασμό, την εγκράτεια στις προκλήσεις και τις επιπτώσεις που έχει η αντίθετη περίπτωση, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, τους στόχους που πρέπει να βάζουμε στη ζωή μας και να παλεύουμε για να τους πετύχουμε. 
Σε μεγάλο μέρος του βιβλίου παρουσιάζονται μια σειρά από συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με φαγητά και γλυκά που αρέσουν στα παιδιά. 
Το παραμύθι αυτό είναι υπό την αιγίδα της UNESCO Πειραιώς και νήσων.  

Επίσης, παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή του Αλέξανδρου Λεωνίδη με τίτλο «Ικεσίες». 

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος της πόλης μας Ανδρέας Παχατουρίδης και η Καθηγήτρια γαλλικής φιλολογίας Βίκυ Λιμνιάτη. 

Για το βιβλίο μας μίλησαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, ο Πρόεδρος του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων Ιωάννης Μαρωνίτης και ο Δημοσιογράφος Κρικόρ Τσακιτζιάν. 

Στην αφήγηση ήταν η Ηθοποιός Ηρώ Μουκίου. 

Τον Συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Δημοσιογράφος Ζήνα Κουτσελίνη. 

Για το σημαντικό κοινωνικό και πολιτιστικό έργο ο Δήμος Περιστερίου βραβεύθηκε από τον Πρόεδρο της Unesco Ιωάννη Μαρωνίτη.