Τελευταία Νέα

Home

Παρουσίαση του βιβλίου της Νικόλ - Άννας Μανιάτη - "Έκπτωτος Άγγελος".

 Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη η παρουσίαση του νέου βιβλίου της διακεκριμένης συγγραφέως Νικόλ-Άννας Μανιάτη, "Έκπτωτος Άγγελος".


Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό βιβλίο και πρωτοποριακό, το οποίο θίγει για πρώτη φορά στην ελληνική λογοτεχνία το θέμα της Αυτό-κακοποίησης (self-harming), τις αιτίες που το προκαλούν και τις σοβαρές επιπτώσεις του.


Ένα ευαίσθητο και συνάμα σκληρό μυθιστόρημα που αγγίζει ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που συνήθως αποσιωπείται. Το βιβλίο κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι τέλους, αποκαλύπτοντας τις πτυχές του προβλήματος και τις ενέργειες ενός παιδιού που προσπαθεί να καλύψει τα σημάδια της σωματικής του κακοποίησης, ενός παιδιού που στερήθηκε βάναυσα τη μητρική αγάπη και προσπαθούσε με το σωματικό πόνο να εξαλείψει τον ψυχικό και να αυτοτιμωρηθεί θεωρώντας τον εαυτό του υπεύθυνο για την κακοποίηση που δέχονταν. Ελπίζουμε αυτή η κακοποίηση να ανοίξει νέους ορίζοντες ευαισθητοποίησης, πληροφόρησης και επιμόρφωσης των γονέων και όχι μόνο.


Οι τέσσερις κεντρικοί ήρωες του μυθιστορήματος συνδέονται μεταξύ τους αν και τόσο διαφορετικοί χαρακτηρες, οι πράξεις όμως του καθενός έχουν αντίκτυπο στη ζωή και τις επιλογές των άλλων με έναν τρόπο συγκλονιστικό.


Το βιβλίο έχει προταθεί για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, γενέτειρα της συγγραφέως.

Τον συντονισμό της παρουσίασης είχε η Υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης Νικολίτσα Καρκούλια.


Προλόγισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα - Μάρκου.