Τελευταία Νέα

Home

Εκδήλωση μνήμης «Η Πόλις εάλω»

Την Παρασκευή 29 Μαϊου 2015 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης για την άλωση της Κωνσταντινούπολης με τίτλο: «Η Πόλις εάλω». 

Στην εκδήλωση μίλησε η Δρ. Χριστίνα - Παναγιώτα Μανωλέα με θέμα: "Η Δέσποινα ταράχτηκε και δάκρυσαν οι εικόνες: 29 Μαΐου 1453". 

Συμμετείχε η χορωδία και η ορχήστρα των μαθητών του 7ου Γυμνασίου Περιστερίου υπό τη διεύθυνση της Καθηγήτρια Μουσικής – Θεολόγου Όλγας Γουβιέλου - Αμοργιανού αποδίδοντας ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια. Την εκδήλωση πλαισίωσαν αφηγηματικά χρονολογικά ιστορικά βίντεο - αφιερώματα.

 

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Εκπαιδευτικός, Δ/ντής του 26ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου και Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Βιβλιοθήκης Αλέξανδρος Πατσής. Την οργάνωση και την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η Υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης Νικολίτσα Καρκούλια.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα - Μάρκου η οποία απηύθυνε και χαιρετισμό και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Δήμου Περιστερίου (ΔΕΠΑΔΠ) Αναστάσιος Καλλιάφας.